Grunningerland

In noord Groningen beeft de aarde door gaswinning door de NAM. Veiligheid, schade, waardevermindering en leefbaarheid zijn belangrijke onderwerpen voor bewoners en gebruikers van het gebied. NAM, overheden en belangengroepen stechelen over vergoedingen en maatregelen. Bewoners wachten af en zijn onzeker.
Jos Posthuma en Roelof Wittink organiseerden debatten http://www.groningenperspectief.nl en schreven de tekst op de melodie van Ede Staal. Ede Staal woonde in het gebied. Het Eerste Grunneger Baaiermer Mannenkoor bestaat uit 30 manluu die wonen in verschillende dorpen in noord Groningen en gaf opdracht tot productie van deze videoclip. Deze clip staat onder de tekst van dit artikel. 

De mannen hebben zelf ook schade en alle filmbeelden zijn in hun woongebied gemaakt. Dirigente Elisa van Duinkerken schreef het arrangement voor het mannenkoor. Bedoeling is natuurlijk om uiting te geven aan gevoelens van bewoners en buitenstaanders te informeren, in de hoop en verwachting bij te dragen aan het debat en het bereiken van oplossingen. Wij houden van ons land en willen hier blijven wonen!
{youtube}tVvBcDqBUs4{/youtube}