Benefietfeest in Ons Dorpshuis

Zaterdag 3 oktober wordt er een groots  Afrikaans Benefietfeest gehouden in Ons Dorpshuis.

De toegang is weliswaar gratis, maar het is wel de bedoeling dat deelnemers geld meenemen: de opbrengst van de avond is namelijk helemaal bestemd voor projecten in Guinee, vooral huizen en waterputten. De organisatie wil mensen juist helpen hun eigen leefomgeving te  verbeteren. Voor inlichtingen: G. Slagter, 572389.

Er is Afrikaans LIVE muziek door Issiaga en vrienden en een fotopresentatie over het leven in Bakia (Guinee). Een BakiaLoterij met fantastisch leuke en lekkere prijzen en Afrikaanse markt met verkoop van verassende artikelen. Lekkere hapjes, Afrikaanse maaltijd nn nog meer muziek. 

Alle opbrengsten gaan uiteraard naar het project “Iya in Bakia”.

Het verhaal:
Issiaga Soumah is afkomst uit het WestAfrikaanse land Guinee. Issiaga is Afrikaans dansdocent en bespeelt vele verschillende Afrikaanse instrumenten. Hij woont sinds een aantal jaren in Groningen met zijn gezin en hij wil zijn familie in Afrika steunen. 

We spreken vaak over de verschillen tussen ons leven in Nederland en het leven van zijn familie in Guinee. Over het contrast tussen ‘overleven met niets’ en ‘overdaad aan luxe’. Issiaga heeft het verlangen hier iets aan te veranderen, hij wil iets doen voor zijn familie in Guinee, maar kan dit niet alleen. Daarom organiseren we activiteiten waarmee we geld kunnen inzamelen en willen we u vragen of u hier financieel aan wilt bijdragen.

Op de benefietbijeenkomst zullen we onszelf voorstellen en laten we u een foto-presentatie zien over het leven –van de familie- in het dorpje Bakia in Guinee.
Tevens willen we laten zien, wat we de afgelopen maanden reeds hebben gerealiseerd. Met hulp en steun van familie en vrienden.
Graag willen we onze activiteiten voortzetten in de vorm van een Stichting en zo na de familie (de basis) ook meer te kunnen betekenen voor het dorp. Deze plannen zullen we ook nader toelichten op 3 oktober in Loppersum.

Wontanara – Samen zijn we één.