Schoorsteen geplaatst op het dak van de scholen

Onze burgemeester regelt alles! Dat is maar weer gebleken, op vrijdag 4 december. Want Sinterklaas had een groot probleem. Bijna ging het feest voor basisschool Prinses Beatrix, Roemte en Kids2B niet door. Want Sinterklaas had ontdekt dat er geen schoorsteen was. En wat kunnen zwarte pieten als er geen schoorsteen is? Daarom heeft Sinterklaas de burgemeester gebeld. En de burgemeester heeft natuurlijk weer zo zijn contacten in het dorp. 
 
Toen de kinderen op vrijdag aankwamen op school, stond er dan ook een prachtige nieuwe schoorsteen op het dak! Bouwbedrijf P.C. De Winter heeft zoveel ervaring, dat die er met de hulp van een hoogwerker van Meekro, in een vloek en een zucht stond. Een nepperd weliswaar, liet Albert Rodenboog zich ontvallen. Maar de zwarte pieten redden zich er wel mee. 
 

Na een groot applaus voor burgemeester en Bouwbedrijf De Winter kon het feest doorgang vinden. Met de traditionele Sinterklaasliedjes en met een musical, uitgevoerd door groep 6. Als Sinterklaas weer teruggaat naar Spanje, op 6 december, zal ook de schoorsteen weer worden weggehaald. Volgend jaar zien we wel weer…
 
Tekst: Nicolette Scholten
Foto’s: Chris Bomekamp
 
{phocagallery view=switchimage|switchheight=360|switchwidth=416|basicimageid=7762} {phocagallery view=category|categoryid=132|limitstart=0|limitcount=32|enableswitch=1|detail=8}