Oranje Comité zoekt verkeersregelaars.

Nu de meesten volop bezig zijn met alle najaars-activiteiten in het dorp in het dorp is het Oranje Comité al weer volop bezig met het organiseren van de Oranjeweek in 2017. Eén van de uitdagingen is het regelen van de verkeersstromen rond de vrijmarkt op Koningsdag. Op deze dag zijn er veel verkeersregelaars nodig die gedurende 2 uur op deze dag willen zorgen dat het verkeer in goede banen wordt geleid. Via de verenigingen in het dorp proberen ze een invulling te krijgen en de brief die ze hiervoor rond gestuurd hebben, is hieronder gekopieerd.

Beste bestuursleden,

Gezien de omvang van het Verkeers en Calamiteitenplan wat het Oranje Comité jaarlijks als vergunning aanbiedt aan de gemeente Loppersum hebben wij gemeend voor het seizoen 2017 de opzet voor het werven van verkeersregelaars in een iets andere vorm te gieten. 

De voetbalclub regelt jaarlijks vele verkeersregelaars en vult dit aan met vrijwilligers van het MFAC, echter blijkt dit aantal niet toereikend te zijn voor het geheel. Dit jaar gaat het Oranje Comité zelf het coördinerende werk rondom de verkeersregelaars beheren. Er zijn jaarlijks zo’n 90 verkeersregelaars nodig, men is verplicht een online cursus te doen.

Het Oranje Comité heeft besloten om alle verenigingen/stichtingen uit het dorp Loppersum in staat te stellen vrijwilligers aan te melden die als verkeersregelaar kunnen fungeren op Koningsdag. Er is een planning in tijdsvakken van 2 uur. De opbrengst komt grotendeels ten goede van de deelnemende verenigingen/stichtingen en wordt naar ratio verdeeld. Een makkelijke manier voor úw vereniging dus om een extra centje te verdienen!

Het Oranje Comité organiseert op maandag 17 oktober een informatie bijeenkomst over dit traject. Iedere Lopster vereniging/stichting is hiervoor uitgenodigd. Indien u hier gehoor aan wilt geven zien wij uw opgave graag via info@ocloppersum.nl zodat de koffie voor u klaar staat. De locatie van deze bijeenkomst is nog even onder voorbehoud, dit word aan u bevestigd na opgave.

 2016-09-20_oranje_comite.jpg