Gezelligheid in Wiemersheerd

Woensdagmiddag 28 september was er in Wiemersheerd een gezellige middag georganiseerd met het optreden van het koor “De Kaanster Vlinthippers” was het een gezellige boel. Veel ouderen lieten dit buitenkansje niet liggen. Extra in het zonnetje werd de uit Thesinge afkomstige Mevr. Grietje Poel-Ridder omdat het haar trouwdag was. Speciaal daarvoor werd het nummer “Zummer Oamend stemming”.

De vrijwilligers zorgden voor de koffie en haalden en brachten sommige bewoners van en naar hun kamers.

De Kaanster Vlinthippers is in september 1999 ter gelegenheid van het millenniumfeest in Kantens opgericht met ongeveer 20 leden. Wat als een lolletje was bedoeld is uitgegroeid tot een volwassen koor met maar liefst 24 leden, twee muzikanten en sinds september 2007 een nieuwe dirigente, Hilda Mulder genaamd. Het koor onderscheidt zich van andere koren door haar bijzonder repertoire. Met de verschillende marsliederen, oude school liedjes, smartlappen, hedendaagse Nederlandstalige liederen en vrolijke Groningse liedjes creëert het koor bij ieder optreden een zeer hoog meezing gehalte waardoor ieder concert een lust is om naar te luisteren.

Regelmatig gaat het koor op pad in de regio. Door het hele jaar heen zingen zij in verzorgingstehuizen, woonzorgcentra, verpleegtehuizen, bij het Molenfeest of voor de wandelaars van de Tocht om de Noord.

Het is een groot genoegen voor de Vlinthippers om te zingen en voor de luisteraars om ons te horen zingen; een plezier voor beiden!

Foto’s: Chris Bomekamp