Sloop Jarino-woningen gestart

De bouwhekken-verhuurder beleeft gouden tijden in en rond Loppersum. Afgelopen week hebben ze hun producten geplaatst in en rond de te vernieuwen woningen aan de Zeedijken, Zijlvest en Delfstraat. Een mega-operatie. Het is een komen en gaan van wagens met bouwhekken, schaftketen, puin- en afvalcontainers, minikranen en werknemers met signaalkleding, werkschoenen en bouwhelmen.

De rustige wijk met de Jarino woningen in Loppersum is veranderd in één grote bouwplaats en de woningen en zorgvuldig onderhouden tuintjes en voetpaden gaan met grote spoed een kaalslag tegemoet.

De bewoners die in en rond het gebied wonen is het afzien. Waar ze anders hun eigen weg konden gaan, zijn ze nu afhankelijk van de toegefelijkheid en welwillendheid. In alle vroegte beginnen de mannen met hun werkzaamheden en komt de aan- en afvoer van materiaal en materieel op gang. Naast de sloop- en bouwgeluiden moeten ze ook hun route van en naar hun huis delen met al het bijzondere verkeer.

Toch, met dit tempo, zal het niet lang meer duren alvorens er een mooie wijk terugkomt op deze plaats. Een wijk waar de tijdelijk naar de ‘Wirdumerweg’ en ‘Over de Wijmers’ uitgeweken bewoners weer in terug zullen keren. Waar ze draad van het leven weer op kunnen pakken.

Bijna iedereen die LopsterNijs volgt kent wel een direct betrokkene(n) van dit project en hoort de verschillende verhalen rond dit project. Een project met een roerige aanloop met veel emotie, impact en veel gedoe. Iets wat iemand die op een afstand staat nauwelijks kan begrijpen. Wellicht kijken we over een tijdje er op terug en komen we tot te conclusie die in weinig Groninger woorden de lading volledig dekt: ’t Is goud zo.’.

Foto’s: Chris Bomekamp