Inspiratieavond IVAK voor culturele verenigingen

Culturele verenigingen in de DAL-regio kunnen op woensdag 6 maart ’s avonds gratis deelnemen aan een inspiratieavond in Zeerijp van het IVAK over fondsenwerving, het schrijven van een projectplan en het werven van leden en vrijwilligers. Hoe krijg je ze anno 2019 betrokken bij jouw vereniging en hoe behoud je ze?

Met de inspiratieavond wil het IVAK ondersteuning bieden aan het verenigingsleven in de culturele hoek. De stichting vindt deze partijen van groot belang voor de leefbaarheid en cultuur in hun eigen omgeving: de plaatselijke toneelclub die er bijvoorbeeld voor zorgt dat er jaarlijks een mooie uitvoering in het dorp te zien is waaraan vele inwoners hebben meegewerkt en naar komen kijken, of de lokale fanfare die actief bezig is om jongeren spelenderwijs met muziek in aanraking te laten komen. Door hen verder te helpen met hoe je zoiets goed aanpakt, hoopt het IVAK bij te dragen aan de professionalisering van deze groepen.

De gastsprekers op 6 maart:

Paula Mulder (VRIJDAG) komt vertellen hoe verenigingen hun activiteiten een nog groter succes maken door een goede fondsenwerving. Een groot concert, een locatietheatervoorstelling, een bijzonder kunstproject of een festival: hoe maak je een goed projectplan en hoe krijg je de financiering rond zodat dit plan werkelijkheid kan worden?

Workshop Vinden & Binden door Iris Holman (CMO STAMM): wat ‘zoeken’ leden en vrijwilligers tegenwoordig bij een vereniging. Wat hebben ze nodig om zich in te willen zetten en dit te blijven doen? In de workshop wordt ingegaan op die verschillende typen leden/vrijwilligers en wordt een andere manier van werven en binden besproken. Valkuilen en tips worden besproken, en er wordt aan de verenigingen gevraagd zichzelf een spiegel voor te houden. Hoe doet jouw vereniging dit nu en wat kunnen jullie verbeteren?

Tijdens de avond is er voldoende ruimte om vragen te stellen en te netwerken. We sluiten af met een borrel. Inschrijven kan tot 1 maart via hallo@ivak.net. Maximaal 2 personen per vereniging. Voor meer informatie of vragen, neem contact op met hallo@ivak.net of bel naar 0596-614244.

Datum: Woensdag 6 maart 2019
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Dorpshuis Bij Jacobus
Adres: Borgweg 9 in Zeerijp