Documentaire ‘De brullende draak’ in Spoorzicht

Vrijdag 15 maart draait de film De Brullende Draak in Hotel Spoorzicht. In de documentaire van Ronald Pras, op initiatief van de SP, komen betrokken Groningers aan het woord over het grote effect van aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap. Na filmvertoning volgt een gesprek met Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

Bedenker van de film Marieke Bootsma (SP): ‘Het was nu nodig om deze film te maken omdat de scheuren in de ziel snel hersteld moeten worden. De film treft ons vol in het hart omdat de ellende zo voelbaar is, maar het is ook een film van stoere mensen die de hoop heroveren. Bij de film hoort daarom ook een eisenpakket om de toekomst weer terug te pakken.’

De SP wil samen met inwoners komen tot een aanvalsplan voor de toekomst van Groningen. SP-lijsttrekker bij de Statenverkiezingen Eelco Eikenaar en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zullen hierin het voortouw nemen. De SP wil de NAM en Den Haag daarbij op grote afstand en het heft in handen van Groningers.

De voorstelling begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19 uur. De toegang is gratis.