Zaterdag: Lente in Loppersum

Op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 18.00 uur bruist het centrum van Loppersum van de activiteiten tijdens ‘Lente in Loppersum’.

Diverse verenigingen en bedrijven zullen zich presenteren: Laat je verrassen door het diverse aanbod variërend van tassen, sieraden, keramiek, kunst, lego, kookspullen en woonaccesoires tot plantjes en stekjes. Drink een kopje koffie bij de zorgcoöperatie, haal een zwemabonnement bij het KP-zijlbad, praat bij over de laatste ontwikkelingen bij Dorpsbelangen en Lopec.

Ook dit jaar zal de rode loper uitgelegd worden voor de modeflitsen, verzorgd door Famoda om 13.30 uur en Modehuis van Weerden om 14.30 uur.

De tournee van Vrijdag Amateurkunst doet Loppersum aan met een optreden om 12.15 uur op het Marktplein.

Muzikale omlijsting van eigen bodem door het Shantykoor Lopster Störmvogels (11.30 uur en 13 uur) en de L.O.S. Streetband (15 uur).

Na het succes van voorgaande jaren, zal ook dit jaar de bungeetrampoline niet ontbreken. Ook kunnen de kids aanschuiven bij IVN – natuureducatie, waar ze onder begeleiding kunnen knutselen om de tuin insect- en kaboutervriendelijker te maken. Vanaf 16 uur is er op het Marktplein kinderdisco.

De Historische Vereniging opent tijdens Lente in Loppersum in de oude slagerij van Roggema een geschiedeniswinkel. Vanuit de winkel organiseert de HVL zaterdag van 13.00 tot 15.30 een vossenjacht, waarbij je kans maakt op vrijkaartjes voor het Openluchtmuseum in Warffum.

Om 17 uur is de markt afgelopen en ben je van harte uitgenodigd om de dag af te sluiten op het Marktplein met een drankje en iets lekkers van de barbecue.