Noorderrondrit op de fiets

Voor de 38e keer wordt op Hemelvaartsdag de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd door de MFAC Loppersum. De fietstoertocht over de afstanden van 150 km en 75 km volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats. De route leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen en wordt door de sportieve deelnemers gezien als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets die op 2 e pinksterdag wordt verreden. Dit is ook te merken aan het aantal deelnemers, de afgelopen jaren mocht de MFAC Loppersum dan ook vele fietsers begroeten. Hiermee is de Noorderrondrit op de fiets een van de grootste ééndaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies.

150 km en 75 km

Voor de prestatietochten over 150 km en 75 km wordt er gestart tussen 8.00 en 10.00 uur. De startlocatie is de kantine van Sportclub Loppersum, Bosweg 27. De tocht van 150 km leidt de sportieve fietser onder meer langs de dorpen Holwierde, ’t Zandt, Onderdendam, Baflo, Pieterburen, Hornhuizen en Ulrum. Het keerpunt van de route bevindt zich in het vissersdorpje Zoutkamp, waarna de route wordt vervolgd via Schouwerzijl en Winsum richting Groningen. De tocht over 75 km volgt aanvankelijk dezelfde route als de 150 kilometertocht. Het keerpunt van de route bevindt zich echter in Winsum, waarna de route wordt vervolgd via Bedum, Zuidwolde richting Groningen. Na Groningen gaan beide routes weer richting de startplaats Loppersum. De routes van 150 km en 75 km zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continue vier servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen.
Na afloop is er gelegenheid om te douchen in de kleedkamers van Sportclub Loppersum.

NRR Veldtoertocht: compleet vernieuwd

Ook aan de liefhebbers van het fietsen op onverhard terrein is weer gedacht. Voor de derde keer wordt de Noorderrondrit veldtoertocht uitgeschreven. Dit jaar is er, t.o.v. voorgaande edities, een compleet vernieuwde route aan de Noordwestkant van het dorp Loppersum van ca. 25 km uitgezet welke zal gaan over onverharde wegen, over wegdek afgewisseld met (on)verharde fietspaden, door weilanden en over maaibermen van het Waterschap. Voor de veldtoertocht kan er gestart worden tussen 10.00 en 12.00 uur.

Route 35 km

Voor de recreatieve toerrijders wordt er een route van circa 35 km uitgezet. Deze voor iedereen toegankelijke route laat de deelnemers genieten van het rustgevende karakter van het Groninger landschap en zal over verharde paden door de landerijen via o.a. de dorpjes Garsthuizen, Zandeweer, Stitswerd, Middelstum en Westeremden weer eindigen op het sportpark in Loppersum. Ook voor deze tocht kan er worden gestart tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf de kantine van Sportclub Loppersum.

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Noorderrondrit op de fiets kan men zich voorinschrijven via www.mfacloppersum.nl of www.ntfu.nl. Op de dag zelf kan men ook inschrijven. De kosten bij voorinschrijving voor de 75 km en 150 km bedragen € 9 per deelnemer, inschrijven op de dag zelf kost € 12. Dit bedrag is inclusief verzorging onderweg en een herinneringsmedaille. De kosten bij voorinschrijving van de 35 km bedragen € 4 per deelnemer, op de dag zelf kost het € 6 (inclusief herinneringsmedaille).

De voorinschrijving voor de veldtoertocht bedragen € 9 per deelnemer, inschrijven op de dag zelf kost € 12. (Incl. soep en brood na afloop en een herinneringsmedaille) Ook dit jaar maakt de organisatie weer gebruik van de Scan & Go oplossing van de NTFU; meer informatie hierover is te vinden op www.mfacloppersum.nl of op www.ntfu.nl. Alle tochten van de MFAC Loppersum worden verreden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).