‘Neef Herbert’ in Loppersum

Het gemeentelijke initiatief ‘Aanschuiven in…’ trekt langs alle dorpen in de gemeente. In september is Loppersum zelf aan de beurt.

We zien ontzettend veel energie in de dorpen op het gebied van leefbaarheid en zorg. Dit willen we stimuleren en ondersteunen. We komen in een Mercedesbusje uit 1974 met de naam Neef Herbert naar de Lopster dorpen toe om te kijken of we samen met inwoners iets voor het dorp kunnen betekenen. Wat leeft er? Wat is er nodig? Hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen? Dé vraag die we inwoners willen stellen is wat heb je nodig om goed te kunnen leven? Daarbij mag groots gedroomd en gedacht worden. De ideeën worden o.a. gebruikt voor het opstellen van een programma-aanvraag die wordt ingediend bij het Nationaal Programma Groningen (NPG).

Op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 september zijn iedere dag van 12.00-17.00 uur in Loppersum. Op woensdag sluiten we aan bij de jaarmarkt (Henk Zigtermanplein), donderdag staan we in het centrum en vrijdag staan we op de markt. Iedereen is welkom bij Neef Herbert voor een kopje koffie, een gezellig praatje, met vragen, met zorgen, met leuke ideeën, of gewoon omdat je even wilt kijken wat we daar nou aan het doen zijn.

“Aanschuiven in…” is een initiatief van de gemeente Loppersum, maar we werken vooral en zoveel mogelijk sámen met Stichting Welzijn en Dienstverlening, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, woningcorporaties, dorpshuizen, dorpsverenigingen, dorpsbelangen, Vereniging Groninger Dorpen en iedereen die zich inzet voor sterke dorpen met gelukkige inwoners. Lees meer over Aanschuiven in… via www.loppersum.nl/aanschuiven.