Concert Kamerkoor Tiraña

Kamerkoor Tiraña o.l.v. Tymen Jan Bronda geeft op vrijdag 29 november om 20.00 uur in de Petrus en Pauluskerk een concert in samenwerking met het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble en vier vocale solisten. Op het programma staat muziek van Hassler, Bassano, Di Lasso, Bach en Buxtehude, alsmede een gloednieuwe speciaal geschreven feestcantate van de hand van Jörn Boysen getiteld: Gröningens Vergnügen, oder die verlohrne, und wieder gefundene Euterpe.

Tiraña viert haar 40e verjaardag als kamerkoor. In deze lange periode heeft veel muziek geklonken in even zovele kerken. Voor verschillende generaties koorzangers speelt Tiraña een wezenlijke rol in de muzikale vorming. Zo’n verjaardag vraagt om feestelijke muziek! Daartoe heeft Tiraña dankzij een genereus beantwoorde crowdfunding-actie een cantate in oude stijl laten componeren door Jörn Boysen (1976) op een libretto van Dr. Martin Küster (Berlijn).

Naast deze feestelijke ode aan de muze Euterpe die zich zo lekker heeft genesteld bij Tiraña in Groningen, duikt het koor ook in haar verleden. Te horen zijn van Johann Sebastian Bach de cantate Gott ist mein König BWV 71 (Ratswahlkantate) en de Missa Brevis en een cantate van Dieterich Buxtehude. Derde pijler onder dit concert wordt gevormd door een aantal motetten van di Lasso, Bassano en Hassler ook bekend uit Tiraña’s verleden. In deze motetten zal geregeld het woord Halleluja klinken, bij wijze van verjaardagsgroet uit de muziek opklinkend, voor deze feestelijke gelegenheid. De uitgevoerde muziek is een staalkaart van wat dit, in vroegbarokke muziek gespecialiseerde koor, door de jaren heen heeft uitgevoerd.

Voor deze gelegenheid is het koor op volle sterkte gebracht en wordt het geheel muzikaal ondersteund en uitgevoerd door het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble en professionele solisten. Onder hen de rijzende ster van David van Laar en de gelauwerde bas David Greco die vaker te gast is bij het Luthers Bach Ensemble.

Lichtvoetig en blij terugkijkend op een lange traditie zal dit een feestelijk hommage zijn aan de muziek, het kamerkoor en het samen musiceren en dat onder het goedkeurende oog van een tevreden Euterpe!

Voor meer informatie zie www.kamerkoortirana.nl

Kaarten

Volwassenen: €20,- (voorverkoop €17,-), jongeren tot 18 betalen €12,-
Kaarten zijn verkrijgbaar bij koorleden, Daan Nijman ticketshop en de Wereldwinkel in Loppersum.