Lies Oldenhof stopt als raadslid PvdA

Lies Oldenhof heeft aangegeven haar raadslidmaatschap voor de PvdA per 1 december a.s. te willen verruilen voor het fractie-assistentschap. De ervaren Chris Bultje volgt haar op als fractievoorzitter. Fractie-assistent Jan Chris Wagenaar uit Garrelsweer komt in de raad. Lies Oldenhof is als PvdA-raadslid begonnen in maart 2006. In 2008 volgde ze Chris Bultje op als fractievoorzitter. Oldenhof was in deze periode ook een aantal jaren commissievoorzitter.

Sinds enige tijd heeft Lies Oldenhof een nieuwe functie als manager van de innovatiewerkplaats Eemsdelta in Appingedam, waarin haar werkgever Hanzehogeschool Groningen en Univé participeren. Deze nieuwe functie blijkt niet gemakkelijk te combineren met het raadslidmaatschap, zowel in tijd als in verantwoordelijkheden. Daarom kiest Lies voor een plek als fractie-assistent, waarmee haar kennis en ervaring voor de fractie beschikbaar blijft.