Scholieren richten bedrijf op voor duurzame plantenpotjes

Vier scholieren uit Loppersum en omgeving hebben een bedrijf opgericht genaamd DGG Het Plantje. Marieke Grootendorst, Noa Goede, Maartje Versteeg en Evelien van der Eide zitten in VWO 3 van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam en zijn 14 jaar oud. Met het vak economie doen ze mee aan Day for Change, een project van de Rabobank dat zich inzet voor een rechtvaardig economisch systeem. De opbrengst van het project gaat naar stichting Sonbola. Sonbola verstrekt onderwijs aan Syrische vluchtelingen en ontheemde kinderen en jongeren met focus op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Het bedrijf heet DGG het Plantje en DGG staat voor Duurzaam, Groen en Gezond. Als product maken ze duurzame plantenpotjes van oude plastic flessen, blikjes en glazen potjes. Bij het plantenpotje zit potgrond en een bloembol. De prijs is €2 per stuk. De producten worden eens per twee weken bij de klanten thuisbezorgd binnen een straal van 15 km vanaf Appingedam.

DGG Het Plantje is te vinden op hun website en via Facebook, mail en Instagram. Ook kunt u de Day for Change-markt bezoeken op 13 februari van 16:00 tot 18:00 op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum.

Contact

Website: www.dgghetplantje1.webnode.nl
Mail: dgghetplantje@gmail.com
Instagram : dgg_het__plantje
Facebook : DGG Het Plantje