Lopster schaatster plaatst zich voor NK

De 14-jarige Paula Kuipers uit Loppersum is begonnen bij de schaatsvereniging Stv Eemsmond. Sinds dit seizoen zit Paula in de C-selectie KNSB Gewest Drenthe/Groningen. Op 2 januari heeft de selectiewedstrijd plaatsgevonden voor deelname aan het NK-junioren. Als eerstejaars C-junior heeft Paula zich rechtstreeks geplaatst.

Aanstaande zaterdag, 1 februari, vindt het NK-Junioren Allround plaats in Enschede. Hier zal Paula de 500m en de 1500m schaatsen.

Update 3 februari: Helaas had Paula tijdens het kampioenschap last van een flinke verkoudheid en koorts waardoor ze haar tijden niet heeft kunnen verbeteren. Maar ondanks dat heeft ze een mooi NK gereden en vooral kunnen genieten van een mooi toernooi, als eerstejaars tussen de 30 baansnelsten van Nederland.

foto’s: Marco Bats