Gratis exemplaar ‘Opgroeien in de oorlog’ voor alle Lopster schoolkinderen

Alle gezinnen met schoolgaande kinderen in het dorp Loppersum krijgen een gratis exemplaar van het boek Opgroeien in de oorlog, dat de Historische Vereniging Loppersum deze week uitbracht.

Dankzij giften van de oudercommissie van OBS Prinses Beatrix en de ouderraad van CBS Roemte kunnen de kinderen van Loppersum lezen hoe kinderen in hun eigen dorp vijfenzeventig jaar geleden oorlog en bevrijding meemaakten. Els Zwerver, schrijver van het boek, zegt: ‘Bijna iedereen die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, vindt het belangrijk dat het besef van oorlog en vrijheid wordt doorgegeven. In dit boek vertellen de kinderen van toen hun herinneringen aan de kinderen van nu, op een toegankelijke manier.’

Op vrijdagmiddag 24 april staat de Historische Vereniging met een kraampje met boeken op de weekmarkt. Geïnteresseerden kunnen het boek daar kopen. Ook is het verkrijgbaar bij de Read Shop in Loppersum en te bestellen via de website van de Historische Vereniging Loppersum.

Leerlingen van OBS Prinses Beatrix en CBS Roemte krijgen van hun school te horen waar ze het boek kunnen ophalen. Kinderen tot 12 jaar die wel in Loppersum wonen maar in een andere plaats naar school gaan en ook graag een boek willen, kunnen zich melden bij het bestuur van de Historische Vereniging via info@hvloppersum.nl.