Gezocht: ambassadeurs en beheerders elektrische deelauto’s

Een enthousiast kernteam vanuit zorgcoöperaties, energiecoöperaties en organisaties dorpsbelangen is druk bezig met een project om Elektrisch Deelvervoer te realiseren in de gemeente Loppersum.

De deelauto’s – niet de minste – zijn besteld en de eerste laadpalen worden binnenkort geplaatst. Eind september verwachten wij dat de eerste deelauto’s in gebruik kunnen worden genomen. Allereerst in de dorpen Loppersum, Middelstum, Stedum, Garsthuizen en Garrelsweer. Het zou mooi zijn als veel inwoners van de auto’s gebruik gaan maken.

Maar wat is een deelauto precies? Hoe werkt het systeem? Hoe meld je je aan? Veel vragen waar wij graag een antwoord op willen geven. Daarom zoeken wij enthousiaste ambassadeurs die het aanspreekpunt willen zijn voor deze vragen, maar ook nieuwe gebruikers begeleiden bij bijvoorbeeld het registreren en uitleg geven bij de eerste rit of zelfs even meegaan voor een proefrit.

Wij zoeken mensen die het lokale gezicht willen zijn van dit deelinitiatief. Als lokaal gezicht treed je actief op naar buiten; je houdt persoonlijk contact met buurtbewoners voor het werven en behouden van deelnemers, ondersteund met promotiemateriaal. Daarnaast help je bij de promotieactiviteiten, bijvoorbeeld als er een open dag is. Uiteraard word je eerst zelf ‘opgeleid’ zodat je weet van alle ins & outs.

Ook zijn wij op zoek naar beheerders. Zij zorgen dat de auto’s in topconditie blijven en dat deze schoongemaakt worden. Zo zal de auto ook af en toe voor een beurt naar de garage moeten of bij schade naar een herstelbedrijf. De beheerders bieden ook lokale ondersteuning bij de laadpalen en kunnen nieuwe gebruikers wegwijs maken. Ook voor deze functie denken wij aan twee beheerders per dorp.

Inzet van het aantal uren is nog lastig in te schatten. Het zal vooral in het begin meer tijd vragen om bewoners te enthousiasmeren en wegwijs te maken.

Uiteraard hoef je als ambassadeur of beheerder niet alleen maar toe te kijken maar krijg je als vergoeding een 10-tal uren per maand gratis gebruik van de deelauto om zelf lekker op pad te gaan.

Lijkt het je leuk om een bijdrage aan dit nieuwe project te leveren?
Aanmelden kan via Miranda Stolze van de gemeente Loppersum: M.Stolze@Loppersum.nl, tel. 0596-548200.