Ondanks corona toch geslaagde jaarmarkt en kermis

Onder zomerse weersomstandigheden vonden de Jaarmarkt en Kermis dit jaar plaats. De organisatie De Loppersumer Jaarmarkt is er bijzonder content mee hoe alles is verlopen. ‘Vanwege Covid-19 hebben we flink wat voorzorgsmaatregelingen moeten nemen, en die werden door het publiek keurig opgevolgd,’ vertelt voorzitter Geert Jan Reinders namens de organisatie.

De markt op woensdag 16 september met een draaiorgel van Joris ten Have werd goed bezocht en de standhouders deden goede zaken in het centrum van Loppersum. Hetzelfde kan worden gezegd van de vierdaagse kermis: de kermis werd goed bezocht en er stonden af en toe mensen te wachten op hun beurt voor een ritje in de zweefmolen. Ook de oliebollen van de familie Zwaagstra vonden gretig aftrek. De Loppersumer Jaarmarkt bood 200 oliebollen aan aan de bewoners van Wiemersheerd, wat bijzonder werd gewaardeerd.

Klaverjassen

Het traditionele klaverjassen om een half varken werd goed bezocht in Ons Dorpshuis met ook hier de Covid 19 maatregelen die keurig werden nageleefd.
Hierbij de uitslag:

  1. T. Pettinga, 7305 punten (half varken)
  2. C. van der Zwaam, 7125 punten (rollade)
  3. J. Kiewiet, 7077 punten (rollade)
    De poedelprijs, een droge worst, was voor R. Vink met 5887 punten.

foto: Joop Siepel