Luca de Rooy Nederlands kampioen BMX

Afgelopen zaterdag is Luca de Rooy uit Zeerijp Nederlands kampioen BMX geworden. Negen rijders van de Fivelcrossers uit Appingedam deden mee met het Nederlands Kampioenschap NFF BMX 2020. Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen. In verband met het coronavirus waren er heel wat maatregelen noodzakelijk om de wedstrijd te organiseren. Dat heeft de organiserende club FC Unitas goed opgepakt en een fantastisch evenement georganiseerd.

Fivelcrossers Roan Westerhof, Stein en Richard Hovenga, Nick Homan, de broers Dino, Milan en Luca de Rooy, Sem van Dijken en Charlotte Doddema waren van de partij op hun bmx. Voor een aantal een nieuwe ervaring, want een NK hadden ze eerder nog niet gereden. Maar nu de kans zich voordeed, waren ze uiteraard van de partij.

De resultaten liegen er niet om, want vier van de negen rijders eindigden in de finale. Sem, Charlotte en Luca wisten dit jaar hun titel te verdedigen en finishten alle drie als eerste in hun klasse.

Sem wist het zelfs twee keer te winnen, want zijn finale moest overnieuw gereden worden omdat er 1 van de mede finalisten vlak voor het neervallen van het starthek wat instabiel was waardoor onder andere Sem een slechte start had. Maar Sem zou Sem niet zijn en fietste zo snel hij kon naar de eerste plek en wist dit vast te houden tot de finish. De tweede finale die volgde werd Sem dik eerste!

FCC de Fivelcrossers kan terugkijken op een geweldige BMX-dag, de eerste van het jaar. En zoals wel vaker gezegd, geldt ook deze keer weer: “Waar een kleine club groot in kan zijn!” met drie Nederlands Kampioenen NFF BMX 2020.