LOPEC vraagt wethouder Meindert Joostens de cv op 60 te zetten

Tjitse Mollema, voorzitter van LOPEC, heeft wethouder van duurzaamheid Meindert Joostens een flyer aangeboden. Daarmee deed hij een oproep om de cv-ketel op 60 graden te zetten. Heel simpel en snel gedaan… waarbij je op een gemakkelijke manier zomaar 60 euro per jaar kunt besparen. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu.

Deze week zijn de flyers huis-aan-huis verspreid in Loppersum, Wirdum en Eenum. Op de website van LOPEC zijn instructiefilmpjes te zien van alle merken cv-ketels. Tjitse Mollema: ‘De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.’ LOPEC is een van energiecoöperaties die meedoen met deze landelijke actie. Huishoudens die hun ketel lager zetten kunnen ook nog duurzame prijzen winnen.

Efficiënter gebruik, effectieve besparing

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Kijk op https://zetmop60.nl/lopec.

‘Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat’, aldus Mollema van LOPEC.

Campagne

Voor de campagne Zet ‘m op 60! werkt LOPEC samen met Urgenda. Doel van de campagne is de uitstoot van CO2 zo veel mogelijk terug te dringen. De campagne wordt onderschreven door vrijwel alle fabrikanten van cv-ketels. Huishoudens die meedoen aan de actie maken kans op duurzame prijzen; als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening. Doet een huishouden via LOPEC mee aan de actie, dan maakt LOPEC zelf ook nog kans op 2.500 euro voor een initiatief voor duurzaam opgewekte energie in de buurt.