MFAC Loppersum schrapt alle evenementen in 2021

Net als in 2020 heeft het bestuur van MFAC Loppersum besloten om voor 2021 géén evenementen te organiseren.

Gezien de voortwoekerende corona pandemie is het risico gewoonweg te groot om op dit moment evenementen te gaan organiseren. Zoals al is aangekondigd door de Veiligheidsregio mogen er tot 1 juni géén evenementen plaats vinden. Aangezien de Noorderrondrit in mei zou worden georganiseerd kan deze dus dit jaar géén doorgang vinden.

Het volgende evenement wat MFAC Loppersum op de kalender had staan was de Grasbaanrace welke op 13 juni zou plaats vinden. Aangezien wij nog steeds in een Lock down zitten, en véél van de van dit evenement sponsoren weinig tot geen inkomsten genereren, is het niet opportuun om ze in 2021 te benaderen. Begin juni is dan gewoonweg te vroeg om een groot evenement als een Dutch Open Grasstrack in Loppersum te organiseren.
Ook omdat er naar alle waarschijnlijkheid nog veel regels zullen gelden zoals 1,5 meter afstand en een maximaal aantal bezoekers per evenement.

Hierdoor heeft MFAC Loppersum, in goed overleg met de Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging (KNMV), dan ook besloten om de Grasbaanraces ook dit jaar van de baansportkalender te halen. Afgelopen maand kwam het bericht dat de vrijmarkt op Koningsdag in Loppersum ook niet doorgaat. De vele verkeersregelaars welke tijdens de vrijmarkt worden ingezet worden ook veelal ingezet voor de Lopster Torenloop. Zodoende kon MFAC Loppersum dan ook vrij gemakkelijk aan de benodigde aantallen verkeersregelaars komen, helaas is dat dit jaar niet zo. Daarbij komt ook nog dat de Lopster Torenloop in feite wordt gefinancierd door de Noorderrondrit en de Grasbaanraces.

Aangezien deze beide evenementen géén doorgang vinden is financiering niet aanwezig. Ook geldt voor de Lopster Torenloop dat het gewoonweg te vroeg is om een evenement met veel deelnemers begin juli te organiseren. Na overleg met de organisatie van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit is dan ook besloten om op 03 juli de Lopster Torenloop niet te organiseren.

Al met al is 2021 weer een verloren jaar, bestuur en medewerkers van MFAC Loppersum richten het vizier dan ook vol goede moed op 2022.