Lopster Torenloop voortaan onderdeel van LSV

Dinsdag 9 april vond de officiële overdracht plaats van de Lopster Torenloop van MFAC Loppersum naar de Lopster Sport Vereniging (LSV). Deze overdracht vond plaats op het marktplein, voor de Lopster Toren. Hiermee is de toekomst van dit leuke hardloopevenement veiliggesteld en werd ook het nieuwe logo van de Lopster Torenloop onthuld. De komende Torenloop wordt gehouden op zaterdag 6 juli.

In Loppersum is LSV bekend van badminton en volleybal, de Torenloop wordt hiermee het derde onderdeel van deze omnisportvereniging. In 2016 heeft de MFAC de Lopster Torenloop opnieuw opgestart, nadat het jarenlang niet werd georganiseerd. Men vond het destijds toch een gemis en met deze overdracht blijft de loop behouden voor het dorp. De MFAC organiseert vanaf nu weer twee evenementen, namelijk de Noorderrondrit op de fiets op 9 mei, Hemelvaartsdag en de Grasbaanraces op 8 juni.

De Lopster Torenloop maakt sowieso een frisse start met nieuwe mede-organisatoren vanuit Runploug Garrelsweer. Ook is er de afgelopen maanden een nieuwe samenwerking opgestart met dorpslopen in de buurt, waaronder Sauwerd op 6 april, Ten Post op 23 mei, Loppersum op 6 juli, Ten Boer op 2 september en Thesinge op 28 september. Dit samenwerkingsverband heeft het timing systeem van het Ommelander Loopcircuit kunnen overnemen, dat in 2023 is gestopt met de Ekensteinloop als laatste loop.

Samenwerking is het sleutelwoord om evenementen te organiseren, de gezamenlijke foto van de overdracht staat hier dan ook sybool voor.

Op de foto: Peter Post, voorzitter van MFAC Loppersum en Jaqueline de Wilde voorzitter van LSV onthullen het nieuwe logo van de Lopster Torenloop bij de symbolische overdracht van MFAC naar LSV. Verder op de foto: Geert Slagter (MFAC), Richard Meijer, Frouk van Dijken, Jan Hielema en Martijn Pot namens de Lopster Torenloop en Noa de Wilde (LSV). (foto: Simon de Jong)