Lopster jeugd loopt weer uit voor paaseieren

In Loppersum is op de zaterdag voor Pasen weer fanatiek naar eieren gezocht op het zoekveld aan de Wirdumerweg. Dit paasevenement wordt jaarlijks met veel succes georganiseerd door buurtvereniging De Westhoek. De editie van dit jaar was geen uitzondering.

In totaal werden maar liefst 500 bontgekleurde kunststof eieren verstopt op twee velden. De kinderen konden deelnemen in twee categorieën. Er was een klasse voor de groepen 1 tot en met 4 en een klasse voor de groepen 5 tot en met 7.

Naast de gekleurde eieren waren er ook twee gouden eieren verstopt, die goed waren voor een leuke prijs. Samen met de paashaas gingen de deelnemers in een lange stoet van het dorpshuis naar het terrein, waar 66 deelnemers rondrenden om zoveel mogelijk eieren te verzamelen.

De winnaars van het gouden ei waren Annarije Zijlstra en Esmee Goedhart.
De winnaars in de klasse groep 1 tot en met 4 zijn: 1. Anoek Marinus, Esmee Schuls en Jelle Halma elk met 17 eieren, 2. Tess v.d. Beek met 14 eieren, 3. Tom Halma en Lotte Tichgelaar elk met 12 eieren.
De winnaars in de klasse groep 5 tot en met 7 zijn: 1. Nolan Yasar met 28 eieren, 2. Lara Bonnema en Ella Olthof elk met 25 eieren, 3. Bram Marinus met 21 eieren.