Gratis Doortrappen fietsclinic voor 65 plussers

(Mede) door te fietsen blijft u langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Fietsen heeft dus veel voordelen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kunt u met wat simpele maatregelen en oplossingen, vaak nog jarenlang veilig Γ©n met plezier doortrappen.

Het programma Doortrappen helpt hierbij en heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Daarom wordt er op donderdagmiddag 21 oktober in Loppersum een gratis Doortrappen fietsclinic georganiseerd over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Programma

13.45 uur: inloop
14.00 uur: welkom en start presentatie Fit en veilig blijven fietsen
15.00 uur: pauze met koffie en thee
15.15 uur: oefeningen met eigen fiets:

  • fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans)
  • kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling
  • praktische tips

16.15 uur: afsluiting

Voor de fietsoefeningen buiten is het handig om uw eigen fiets, ebike of driewielfiets mee te nemen.

De fietsclinic vindt plaats op donderdag 21 oktober 2021 van 14.00 tot 16.30 uur. Locatie: Ons Dorpshuis, Wirdumerweg 21, 9919 HB Loppersum.

Aanmelden kan bij Tom Dijkstra van ZorgcoΓΆperatie Loppersum: 0596-572015 / twpdijkstra@hetnet.nl, Tekla Scholtens, campagnemedewerker Verkeerswijzer Groningen: 06-19608690 / tghm.scholtens@gmail.com of via de website van Verkeerswijzer Groningen.