Bettine Vriesekoop inspireert Lopster tafeltennissers

Afgelopen vrijdag kwam tafeltennisicoon Bettine Vriesekoop naar Loppersum om bij tafeltennisvereniging TALO een training te geven aan (potentiële) sporters van 55 jaar en ouder. Dit in het kader van OldStars tafeltennis. In samenwerking met onder andere de Nederlandse Tafeltennisbond, het Ouderenfonds, de lokale Dorpsbelangen, het Huis van de Sport Groningen en de Zorgcoöperatie Loppersum heeft tafeltennisvereniging TALO een nieuw sportaanbod gecreëerd voor inwoners van Loppersum en omstreken. Vooral de samenwerking met de lokale organisaties wordt door de vereniging als prettig ervaren.

Tafeltennis behoeft weinig aanpassing voor Oldstars: het is een laagdrempelige sport die zonder aanpassing tot op late leeftijd wordt beoefend. Veel mensen hebben ooit wel eens tafeltennis gespeeld op een camping, of gewoon op de keukentafel. OldStars tafeltennis is echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’!

Er wordt, naast het spelen van tafeltennis, gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt, met een nieuw inzicht over manieren van bewegen en andere beweegvormen die structureel onderdeel van de tafeltennistraining zijn, om zo lichaam en geest meer te stimuleren. ASM bevat oefenvormen die afkomstig zijn uit andere sporten. De beweegvormen leiden er toe dat de coördinatie van sporters vooruit gaat en dat het oplossend vermogen omhoog gaat. De wetenschap vertelt ons dat gerichter en gevarieerder bewegen creativiteit bevordert, blessures laat afnemen, een langer atletisch leven biedt en prestaties verbetert.

Naast het laagdrempelig bewegen is aansluiten bij een sportvereniging als tafeltennisvereniging TALO ook een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen. Om samen met andere leden een kop koffie te drinken en een praatje te maken: ook dit is onderdeel van Oldstars tafeltennis. Niet alleen in de eigen trainingsgroep, maar er zijn ook activiteiten alle leden samen zijn. Een voorbeeld is de jaarlijkse barbecue. Kortom, het gaat bij OldStars tafeltennis om laagdrempelig bewegen, ontmoeten, meedoen en zelfredzaamheid. Een concept dat prima past bij tafeltennisvereniging TALO!

Een groot aantal Lopsters kwam dan ook naar de Boshal voor de Oldstars Kick Off en luisterde naar de presentatie van Bettine Vriesekoop over keuzes die ze heeft moeten maken om haar doel, toptafeltennisser worden, te behalen. Over de trainingen in China en de keuze zich te verdiepen in de cultuur. Dat heeft haar veel gebracht. Vervolgens heeft Bettine Vriesekoop samen met ASM-educator Koen Molewijk een training gegeven aan een groot deel van de aanwezigen. Een gezamenlijke lunch sloot deze inspirerende ochtend af.

Bent u nu ook nieuwsgierig geworden naar OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging TALO in Loppersum? U bent vanaf 8 april van harte welkom bij de training op de vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur. Het is wel verstandig even vooraf contact te zoeken of de training doorgaat, zodat u, met de vakanties en feestdagen in aantocht, niet voor een dichte deur staat. U kunt contact opnemen via info@ttvtalo.nl of met Annette Noot: 06-14718296. Op www.ttvtalo.nl vind u meer informatie over de vereniging.