Goud voor Bart Hol bij Special Olympics Pre-Games Berlijn

Oud-Lopster Bart Hol heeft samen met de zwem-estafetteploeg van Special Olympics Team NL een gouden medaille gewonnen tijdens de zwemfinales, estafette 4 x 50 meter vrije slag gemengd, van de Special Olympics Pre Games 2022 in Berlijn. Dit zijn de testgames voor de Wereld Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. In het ultramoderne en grootste overdekte zwemstadion van Europa, het SSE in Berlijn, tikte het Nederlandse team als eerste aan. Goed voor GOUD!

“Fantastisch” was de eerste reactie van Bart. “Alles ging volgens plan”. “Ik was deze week een beetje grieperig maar daar had ik tijdens deze race helemaal geen last meer van”. “Ik ben zo blij met deze gouden medaille”.

De estafetteploeg, bestaande uit Annemieke Visch, Colin Degenaars, Lars Jacobsen en Bart Hol, was tijdens de divisioning al oppermachtig. Tijdens de finale ging ook alles goed. In het begin leek het of het team van Ierland de Nederlandse ploeg nog voor kon blijven maar al snel werd de klasse zichtbaar van Team NL.

De zwemtoppers waren, net als hoofdcoach Remco Veerkamp en coach Patricia Lammerts (ook van De Brug Veendam), euforisch blij met dit resultaat. “Yesss” was de eerste reactie van coach Patricia.

Vanavond gaat de zwemploeg nog een klein feestje vieren en uit eten met de meegereisde familie. Daarna toch weer vroeg op bed, want donderdag zwemt Bart Hol nog de finale 1500 meter open water in Berlijn.

Special Olympics Pre-Games Berlijn 2022

Van 18 t/m 24 juni 2022 worden de Special Olympics Berlin 2022 gehouden. Dit zijn de testgames voor de Special Olympics Summer World Games die in 2023 gehouden worden in Berlijn. Deze zomer strijden 5.000 sporters met een verstandelijke beperking uit Duitsland en uit 21 andere landen tegen elkaar in Berlijn tijdens de “generale repetitie” voor de World Games. Samen met 2.000 coaches en begeleiders, 3.500 vrijwilligers en 600 officials zijn deze Special Olympics het grootste sportevenement van Duitsland in 2022.