Lezing over Lopster architect Tamme van Hoorn

De Historische Vereniging Loppersum organiseert op dinsdagavond 20 september een lezing over de Lopster architect Tamme van Hoorn (1886-1948) en zijn compagnon Jan Benninga (1894-1970). De lezing in Ons Dorpshuis aan de Wirdumerweg wordt verzorgd door Hans Rümke.

Rümke is oud-topwetenschapper van het RIVM, maar ook een nazaat van de bekende Lopster architect. De belangstelling voor Tamme van Hoorn werd bij Rümke gewekt tijdens een Van Hoorn-familiedag in 2008, toen een korte rondrit werd gehouden langs een handvol panden van Van Hoorn. Door vervolgens op onderzoek uit te gaan ontdekte Rümke dat hij de lijst kon uitbreiden tot wel 80 items. Hulp bij dat onderzoek kreeg hij onder andere van familie en enkele oudere Lopsters die Tamme van Hoorn nog hebben gekend.

De bijeenkomst begint om 19.30 met een korte ledenvergadering. Na een pauze, die gepland staat om 20.15, zal het woord zijn aan de spreker. De toegang is gratis.

Op de foto één van de bekendste ontwerpen van Tamme van Hoorn: een villa aan de Stationslaan in Loppersum.