Dreigend tekort aan vrijwilligers voor Zoutwaterbad K.P.Zijl

Sinds de privatisering in 2012 draait het Zoutwaterbad K.P.Zijl bijna volledig op vrijwilligers. Ruim 100 vrijwilligers zorgen ervoor dat het openluchtzwembad van mei tot september open kan. Daar zijn we ontzettend trots op! 100 vrijwilligers dat klinkt veel, maar een zwembad onderhouden daar komt veel bij kijken. De vele vrijwilligers doen van alles. Ze zorgen ervoor dat alles spik en span is voor het zwemseizoen, de waterinstallatie goed functioneert en dat het gras er netjes bij ligt. Ook dat er deskundig toezicht wordt gehouden, ze ontvangen de badgasten met plezier, zorgen ervoor dat er toegangskaartjes gecontroleerd worden en het verkopen van koffie, thee, frisdrank en ijs. We hebben nog lang niet alles kunnen noemen wat de vrijwilligers doen, want dat is ontzettend veel.

Het aantal vrijwilligers neemt al een paar jaar af, maar niet eerder was het verschil met het jaar ervoor zo groot als dit jaar. De vrijwilligers worden steeds ouder en kiezen ervoor om te stoppen met hun werkzaamheden.

We hebben dit seizoen nieuwe vrijwilligers nodig. Het zou toch zonde zijn als het zoutwaterbad dit zwemseizoen niet alle dagen op kan?! Geef je op als vrijwilliger. Wij kunnen jouw inzet goed gebruiken en zijn op zoek naar:

  • Badmeesters (betaalde functie)
  • Toezichthouders (bereid om een EHBO opleiding te volgen)
  • Kassa- en winkelvrijwilligers
  • Vrijwilligers die helpen in het voorjaar om het bad helemaal schoon te maken (22, 29 april van 09.00 – 12.00 uur)

Denk jij nu ook, daar wil ik graag bij horen, dat lijkt mij wel leuk en heb je nog ruimte in je agenda? Geef je op als vrijwilliger voor het komend zwemseizoen van mei – september. Je kunt de werkzaamheden kiezen die bij je passen en je krijgt er enorm veel plezier voor terug.

Laten we met zijn allen de handen ineen slaan en zorgen dat het zoutwaterbad iedere dag open kan! Bel of app gerust met Bernadet Bronts – 0610743307 of stuur een e-mail naar mail@zoutwaterbad.info.

Gezocht: parttime badmeester of badjuf

Wij zijn op zoek naar een parttime badmeester / badjuf die het team wil versterken deze zomer (mei – september). Als jij graag buiten bent en beschikt over de juiste diploma’s (EHBO en reddend zwemmen), dan is dit een perfecte zomerbaan voor jou! Ben jij onze zwemheld of heldin?
Voor deze functie krijg je betaald en de dagen zijn in overleg.
Stuur een e-mail naar mail@zoutwaterbad.info. Wie weet sta jij deze zomer bij ons in het zoutwaterbad als onze nieuwe badmeester of badjuf!

Gezocht: vrijwillige toezichthouder

Voor het zoutwaterbad zijn wij dringend op zoek naar toezichthouders die ons team komen versterken. Toezichthouders zijn nodig om het zwembad open te kunnen houden. Samen met de badmeester bewaak je de zwemveiligheid van alle badgasten.
Geen ervaring? Geen probleem! Je kan bij ons een EHBO-opleiding volgen, zodat je aan de slag kan in het zwembad.
Heb je interesse? Stuur een e-mail naar mail@zoutwaterbad.info.