Nieuwe bestemming voor Lopster Kroon

Op 6 april is de Lopster Kroon overgenomen door Mark en Lotte van der Stelt. Dit stel met ruime horeca-ervaring gaat er na de versterking, een gastronomisch restaurant, brouwerij met proeflokaal, logies en zaal opzetten.

Al lang is het hun droom om een eigen horecagelegenheid op te zetten. Mark van der Stelt, die al sinds 2005 een succesvol evenementenbedrijf heeft – met als jaarlijkse topevenement Castlefest met in 2022 46.000 bezoekers – en Lotte Wolthuis-van der Stelt, die meer dan 10 jaar ervaring in diverse restaurants heeft, zien die droom werkelijkheid worden in Loppersum.

‘Het gebouw heeft zoveel historie en uitstraling, die willen we graag in ere herstellen’, zegt Lotte. ‘We wonen zelf ook in een woning van ongeveer dezelfde leeftijd en er zijn aan de Lagestraat nog zoveel originele elementen die gezien mogen worden’. Dit geldt zeker ook voor het achterste deel, voorheen de pizzeria. ‘We denken dat die ruimte van origine een schuurfunctie had, met een fantastisch gebinten dak. Die willen we zichtbaar maken’ geeft Mark aan.

Gemeente blij met plannen

Mark en Lotte hebben het pand aan de Lagestraat gekocht van de gemeente Eemsdelta. De gemeente Loppersum was sinds het najaar 2019 eigenaar van het voormalig café. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga is blij met de verkoop en de plannen van het stel. ‘Deze plannen en het enthousiasme en de passie van Mark en Lotte resulteren straks een prachtige nieuwe horeca-aanwinst voor het dorp Loppersum en de wijde omgeving.’

Voor de zomer 2024 open

Het duurt nog wel even voor het zover is dat ze er gasten kunnen ontvangen; het pand wordt eerst door NCG versterkt. Daarna staat er een verbouwing op de planning, zodat het pand aan de hedendaagse wensen van gasten kan voldoen. ‘We hopen ergens in de eerste helft van 2024 open te kunnen’, is de inschatting van de nieuwe eigenaren.

Voorproefje op Koningsdag

Op Koningsdag laten ze al iets zien tijdens de vrijmarkt in Loppersum. Er is een bar met speciaalbieren en een BBQ met producten zoals gasten die later ook in het proeflokaal kunnen krijgen.

Op de foto: Mark en Lotte voor de Lopster Kroon.