Historische Vereniging Loppersum krijgt nieuw onderkomen

De Historische Vereniging Loppersum kondigt met trots de opening van een nieuw onderkomen aan. Op Hogestraat 17, het voormalige woonhuis van Tjaard Wals, zal op 3 juni het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum (CHCL) worden geopend. De nieuwe naam van het centrum wordt op die dag ook bekendgemaakt.

Dankzij steun van de gemeente en de toezegging van tientallen donateurs kan de HVL het centrum de komende vijf jaar huren van de Stichting Roemte, die het pand heeft aangekocht. “Zodra voldoende geld is ingezameld, wordt Hogestraat 17 ons definitieve, eigen onderkomen. We moeten nog flink aan de slag om subsidies te verzamelen en activiteiten te organiseren, maar we zijn vol enthousiasme,” vertelt Els Zwerver, voorzitter van de HVL.

Achter de schermen zijn vrijwilligers al druk bezig met het in gereedheid brengen van het pand, de verhuizing en natuurlijk het plannen van activiteiten. Een van deze activiteiten is een maandelijks terugkerende boekenmarkt. De inzameling van boeken, cd’s en dvd’s is inmiddels gestart. Op Koningsdag (donderdag) kan iedereen zijn of haar boeken en schijfjes doneren bij de garage van het CHCL, te bereiken via de Kreupelstraat. De garage is geopend van 15.00 tot 16.30u, zodat vrijmarktverkopers hun overgebleven koopwaar daar achter kunnen laten.

Boeken, cd’s en dvd’s doneren kan ook op afspraak. Een mailtje (info@chcloppersum.nl) of een telefoontje (0619-041341, Els Zwerver) is genoeg.