8-jarige Francien doneert haar haar

Afgelopen vrijdag heeft de achtjarige Francien Huis uit Loppersum haar lange haren gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Nog maar twee keer in haar leven was Francien naar de kapper geweest om de puntjes te knippen. Maar nu was het tijd voor een hele grote stap. Het haar met een lengte van ruim zestig centimeter ging eraf voor het goede doel. Annelies Albronda van kapsalon Het Schaartje werkte er graag belangeloos aan mee!

Van het haar wordt een pruik gemaakt, speciaal voor een kind dat door ziekte of een behandeling tijdelijk geen haar heeft. Toen Francien vier jaar was hoorde ze van een ouder meisje dat haar haar doneerde. Sindsdien wil Francien ook. Stichting Haarwensen heeft al 2170 pruiken gedoneerd. Van het haar van Francien kan de 2171ste pruik gemaakt worden. Francien hoopt van harte dat andere meisjes of jongens ook hun haar laten groeien om te doneren, want zo zegt ze: “Het is niet leuk als je wordt uitgelachen en het is niet leuk als je geen haar hebt.”

Op de foto: Annelies Albronda van kapsalon Het Schaartje knipt de lange vlecht van Francien Huis af (foto Greta Huis)