Microscopiedag Wereldwinkel

Op 4 november viert de hele provincie Groningen het platina jubileum van de Nobelprijs Natuurkunde van Frits Zernike. Op bijna 70 bijzondere plekken staan 70 microscopen opgesteld om de micro-wereld te ontdekken. Bezoekers worden aangemoedigd zelf objecten ter studie mee te brengen. Op 10 plekken staat ook een fase contrast microscoop van de internationaal toonaangevende firma Zeiss, gebaseerd op de uitvinding van Frits Zernike.

Ook de WereldClub van Wereldwinkel Loppersum heeft een moderne microscoop ontvangen. Kinderen kunnen zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur proefjes doen en onder de microscoop bekijken. Heb je zelf iets wat je onder de microscoop wilt bekijken? Neem het mee! Een student van de Hanzehogeschool zal de kinderen begeleiden. Ingang via de winkel op Hogestraat 19, of achterom bij het Slachthoeske.

De WereldClub is een initiatief van Wereldwinkel Loppersum om kinderen spelenderwijs de wereld te laten ontdekken en hiervoor educatieve activiteiten te organiseren. De nadruk ligt op kennismaken met andere culturen, maar in samenwerking met andere organisaties pakken ze ook graag andere projecten op.