Verhalenavond jaren zestig in Loppersum

Op dinsdagavond 5 maart organiseert de Historische Vereniging Loppersum in de Vredekerk een verhalenavond rondom het thema ‘de jaren zestig’. Verteller en spreekstalmeester Harry van der Klei duikt in zijn oude koffers om boven te komen met anekdotes, verhalen en voorwerpen die gegarandeerd herinneringen oproepen. Ook het publiek wordt uitgenodigd om eigen verhalen, voorwerpen en foto’s te delen. De avond begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

De avond wordt georganiseerd in het kader van de Lopster feestweek in juni. In de aanloop naar die feestweek bereidt de HVL in het Cultuurhistorisch Centrum (CHCL) een tentoonstelling voor over de jaren zestig in Loppersum. Iedereen die nog oude voorwerpen uit die tijd, foto’s of persoonlijke herinneringen heeft, wordt van harte uitgenodigd om die te delen tijdens de verhalenavond. Ook in het CHCL aan de Hogestraat 17 zitten tijdens de openingsuren vrijwilligers klaar om voorwerpen en foto’s voor bruikleen in ontvangst te nemen.

Op de foto: enkele dames voor de deur bij de bakker op de hoek van de Hogestraat in Loppersum, jaren zestig.