NOS-weerman Peter Kuipers Munneke in Loppersum

Afgelopen week was weerman Peter Kuipers Munneke te gast in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum om te vertellen over zijn leven, werk en levensvisie. Vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn, maar de opname van het gesprek is via YouTube te bekijken:

Kuipers Munneke is vooral bekend als weerman bij het NOS Journaal. Daarnaast houdt hij zich als wetenschapper bezig met het smelten van de ijskappen op Groenland en Antarctica, en de gevolgen daarvan voor Nederland en de rest van Europa.

In het gesprek van ruim anderhalf uur spreken Kuipers Munneke en interviewer Melson Zwerver over het vak van weerman, de enorme ontwikkelingen die zijn vak in de laatste jaren heeft doorgemaakt, het klimaatprobleem, het vaderschap, de aantrekkingskracht van onherbergzame streken en nog veel meer. Ook zijn liefde voor klassieke muziek en jazz komt uitgebreid aan de orde.

De kerk draait door

Het interview met Peter Kuipers Munneke maakt deel uit van de serie De Kerk Draait Door, waarbij interessante mensen in de Petrus en Pauluskerk vertellen over hun leven en werk. Eerdere gasten waren onder meer voetbaltrainer Ron Jans, longarts Sander de Hosson, dichter Jean-Pierre Rawie en Groninger artiesten als Arnold Veeman, Marlene Bakker en Peter de Haan.