LOPEC wint €1000 met energiebesparingsactie

Op initiatief van Urgenda, de Nederlandse actiegroep die opgericht is om Nederland sneller duurzaam te maken, heeft Lopster Energiecoöperatie LOPEC meegedaan aan de actie om de cv-ketel op 60 graden te zetten. Heel simpel en snel gedaan… waarbij huishoudens op een gemakkelijke manier zomaar 60 euro per jaar kunt besparen. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu.

De actie was erg succesvol. In het land zijn in ieder geval 50.000 cv’s op een lagere temperatuur gezet. 72 energiecoöperaties deden actief mee en LOPEC scoorde hoog: van die 72 zat LOPEC in de top 5. Deze week loofde Urgenda geldprijzen uit, om te besteden aan een duurzaam doel. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, trok de prijswinnaars uit de grabbelton en LOPEC mocht het bedrag van €1000 in ontvangst nemen.

De actie gaat gewoon door. Op de website van LOPEC maar ook van Urgenda zelf staan instructiefilmpjes van alle merken cv-ketels. Huishoudens die hun ketel lager zetten kunnen ook nog duurzame prijzen winnen. Als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening.

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater) makkelijk naar 60 graden te brengen. De woning wordt energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven.