Overeenkomst warmtenet Loppersum getekend

De gemeente Eemsdelta heeft een overeenkomst met Qirion gesloten voor de aanleg en het beheer van een warmtenet in Loppersum. Wethouder Meindert Joostens en Herman Pruisken, directeur van Qirion ondertekenden op dinsdag 9 mei 2023 de overeenkomst in het gemeentehuis in Loppersum. Het warmtenet komt in de Schoolstraat en Molenweg. Behalve woningen worden ook gebouwen aangesloten. Uit de aanbesteding voor het warmtenet kwam Qirion uit Duiven als geschikte marktpartij naar voren.

Wethouder Meindert Joostens: “Warmtenetten spelen een belangrijke rol in een aardgasvrije toekomst. Door de aanleg van het warmtenet in Loppersum levert de gemeente Eemsdelta een bijdrage aan het verminderen van het aardgasverbruik. Voorop staat dat bewoners en eigenaren van gebouwen tevreden zijn over de betaalbaarheid, het comfort en de gebruiksvriendelijkheid van het warmtenet.”

De planning is in september 2023 een definitief besluit te nemen over het traject van het warmtenet en om in oktober 2024 te starten met de levering van warmte. Bewoners en eigenaren van gebouwen zijn op 9 mei tijdens een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Loppersum geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het warmtenet. De Lopster Energie Coöperatie (LOPEC) is betrokken bij het warmtenet en komt op voor de belangen van alle bewoners en eigenaren.

Meer informatie

Meer informatie over het warmtenet Loppersum is te vinden op eemsdelta.nl/warmtenet-loppersum en lopec.nl. Het project is mogelijk gemaakt door subsidies van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en Nationaal Programma Groningen (NPG).