Elektrische duofiets voor inwoners van Loppersum

Inwoners van Loppersum kunnen binnenkort gebruikmaken van een gloednieuwe elektrische duofiets, die is aangeschaft door Zorgcoöperatie Loppersum en Zorgcentrum Wiemersheerd. De fiets, uitgerust met diverse moderne snufjes, biedt een combinatie van zorg en beweging, en wordt gezien als een win-win situatie voor de gemeenschap.

De duofiets werd halverwege maart geleverd en heeft sindsdien in de recreatiezaal van Wiemersheerd gestaan. Om vrijwilligers te begeleiden bij het gebruik van de fiets, werd er een instructiemorgen georganiseerd. Hoewel het in het begin even wennen was, waren alle deelnemers al snel enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van de fiets.

Vanaf mei kunnen bewoners en cliënten van Wiemersheerd gebruikmaken van de fiets. Alle andere inwoners van Loppersum kunnen de fiets reserveren door op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur te bellen naar de hulptelefoon van Zorgcoöperatie Loppersum: tel. 06-47 444 56.

De officiële presentatie van de duofiets zal plaatsvinden tijdens Lente in Loppersum op 3 juni. Wiemersheerd en Zorgcoöperatie Loppersum hebben voor die dag vertegenwoordigers van de cliëntenraad Wiemersheerd, de Eenkema-Stichting en het Menzisfonds uitgenodigd. Deze organisaties hebben financieel bijgedragen aan de aanschaf van de fiets.

Het jubileum van Zorgcoöperatie Loppersum, die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert, zal ook worden gevierd tijdens de markt. Ze zullen uitpakken bij hun kraam en extra festiviteiten organiseren. Noteer alvast de datum: 3 juni om 11:00 uur, markt “Lente in Loppersum”.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze feestelijke gebeurtenis.