Zaterdag Lopster Torenloop

Zaterdag 6 juli vindt de 17e editie van de Lopster Torenloop plaats, dit jaar als onderdeel van de Lopster Sport Vereniging LSV.

De Lopster Torenloop start om 18.00 uur met de Jeugdloop, met rondjes om de toren, met voor de basisschool jeugd verschillende afstanden: 400 meter voor groep 1 en 2, 600 meter voor groep 3-5 en 1.200 meter voor groep 6-8.

Vervolgens start men om 18.30 uur met de Ranja Race, waarbij teams in estafette-vorm met een grote (ranja)pul in de hand een ronde rennen om de Lopster Toren! Dit levert een hilarische en fanatieke strijd op, leuk voor deelnemers en publiek. Teams kunnen zich nog aanmelden via info@lopstertorenloop.nl.

Daarna start om 19.00 uur de 5km recreanten- en de 10km wedstrijdloop. Het startschot wordt gelost door Geert-Jan Reinders, die al vanaf de oorsprong van de Lopster Torenloop betrokken was bij de organisatie. Tijdens de loop is er live muziek van de Lopster Streetband L.O.S. De organisatie verwacht net zoals voorgaande jaren weer een gezellige dorpsloop door het dorp en buitenom over de schelpenpanden, met start en finish op het marktplein.

En als het goed is, is iedereen mooi op tijd over de finish voor de start van de voetbalwedstrijd van Oranje!