Expositie ‘Ons Eiland’ in Bibliotheek Loppersum

In Bibliotheek Loppersum is tot 23 augustus gedurende openingstijden de expositie ‘Ons Eiland’ te zien. Leerlingen van groep 5 en 6 van obs Beatrix en cbs Roemte hebben een onbewoond eiland bewoonbaar gemaakt. Deze kunstopdracht deden zij in het kader van Delfsail 2024 onder leiding en naar het idee van Paula Biemans, beeldend kunstenaar.

Wat als we met de hele klas schipbreuk lijden en aanspoelen op een eiland ergens midden in de oceaan? Wat hebben we dan nodig? Wat vinden we belangrijk om te overleven en om gelukkig te zijn? We spraken over de zeeën, de oceanen en de rivieren die alle landen aan elkaar verbinden. Over Atlantis en de verdwenen dorpen in de Dollard. Ter inspiratie bespraken de kinderen het boek Lord of the Flies en hoe het werkelijk ging met zes jongens die 18 maanden overleefden in hun eentje op een eiland: zij werkten samen, maakten hun eigen onderdak en hadden te eten.