Dorpshuis krijgt tijdelijk onderkomen in oude Roemte

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het verbouwen van drie voormalige leslokalen van Roemte aan de Wirdumerweg tot een tijdelijk onderkomen van het dorpshuis. Aannemer Van Wijnen heeft het pand omgetoverd tot uitstekende ruimtes, waar tijdens de versterking en verbouw van het huidig dorpshuis alle activiteiten gewoon kunnen worden voortgezet.

De huidige planning is dat het tijdelijk onderkomen op 10 juli wordt opgeleverd. Het dorpshuis zelf is zeker nog tot 1 augustus in gebruik. Tot deze datum worden hier alle kostuums van de openluchtvoorstelling De grote vloed in elkaar gezet en genaaid. Ook andere activiteiten kunnen tot die datum gewoon doorgang vinden.

Direct na 1 augustus zullen alle activiteiten verhuizen naar het tijdelijk onderkomen. Erik zal als pachter zijn werkzaamheden in het tijdelijk onderkomen voortzetten. Direct na de bouwvak zal Van Wijnen starten met het huidig dorpshuis. De bouwtijd wordt geschat op ruim een jaar.

Het bestuur van het dorpshuis is in gesprek met potentiële pachters, die het nieuwe multifunctioneel centrum willen gaan beheren. Naast het dorpshuis zullen in het pand ook de bibliotheek, een fysiopraktijk en een uitvaartgedeelte worden gehuisvest.