Sjouwen door Lopster gebouwen

Op vrijdagavond 5 juli zullen de kinderen van OBS Prinses Beatrix en CBS Roemte een wandeltocht door Loppersum maken. Hierbij lopen ze niet alleen langs, maar ook dóór gebouwen. De tocht begint om 18.00 uur vanaf het schoolplein van Kindcentrum Spriknust.

De wandeling is een initiatief van de ouderraden van beide scholen. ‘We wilden aan het eind van het schooljaar graag iets leuks organiseren voor alle basisschoolkinderen, en daar is dit idee uit voortgekomen,’ aldus Melson Zwerver, voorzitter van de ouderraad van Roemte. ‘Veel bedrijven en organisaties uit het dorp stellen hun pand open om doorheen te lopen, en daar zijn we heel blij mee. Sommige eigenaars of beheerders boden zelfs spontaan een traktatie aan voor onderweg,’ zegt Sandra de Ruiter, voorzitter OC Prinses Beatrix.

Route

De wandeltocht gaat langs de volgende straten: Schoolstraat – Molenweg – Wijmersweg – Wijmerspad – Kruisweg – Kreupelhof – Hogestraat – Burgemeester van de Munnikstraat – Pastoriepad – Marktplein – Kerkpad – Schepperij – Molenweg – Parallelweg – Badweg – Schoolstraat.

Woon je langs de route, steek dan gerust de vlag uit, versier je voortuin of doe iets geks.