Zwem4Daagse koud maar druk

Van 1 tot en met 4 juli 2024 vond de jaarlijkse Zwem4Daagse plaats in het historische KP Zijl bad. Ondanks de koude weersomstandigheden namen 62 enthousiaste zwemmers deel aan het evenement. De officiële opening werd verricht door burgemeester Ben Visser, die was uitgenodigd om de bijzondere gelegenheid extra luister bij te zetten.

Het K.P. Zijlbad, dat dit jaar zijn 91e verjaardag viert, is een unieke plek waar het sociale en sportieve leven van de gemeenschap samenkomen. Het zwembad is geliefd bij zowel jong als oud, mede dankzij het bijzondere zoutwater waarin gezwommen wordt. Zoutwaterzwemmen biedt diverse gezondheidsvoordelen, waaronder het ontbreken van chemicaliën en de aanwezigheid van magnesium. Dit is goed voor het immuunsysteem en verzacht de pijn bij psoriasis en wondjes.

Elke middag tussen 13.00 en 14.00 uur kunnen bezoekers baantjes trekken, en het zwembad is dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur, mits het weer het toelaat.

Om het zwembad draaiende te houden, zoekt de organisatie vrijwilligers voor het winkeltje, de kassa en het toezicht houden. Daarnaast zijn donateurs van harte welkom om een vrijwillige bijdrage te leveren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit unieke zoutwaterbad een blijvende plek blijft voor de gemeenschap!