Kerstmarkt Loppersum dit jaar in Boshal

De kerstmarkt in Loppersum viert dit jaar haar 35-jarig jubileum. Wat begon als een kleinschalige buitenmarkt op het Marktplein, is uitgegroeid tot een groot evenement met ruim 60 deelnemers. Dit jaar vindt de kerstmarkt plaats in de Boshal in Loppersum, omdat het gebouw van Waardevol Leven Gemeente aan de Badweg wordt versterkt. De Boshal biedt 1000 vierkante meter aan ruimte en gratis parkeergelegenheid voor de bezoekers.

De kerstmarkt is op vrijdag 8 december geopend van 16.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag 9 december van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 2,00 per persoon (vanaf 18 jaar). Dit is een noodzakelijke maatregel om de kosten van de organisatie te dekken, die zijn gestegen door de coronacrisis en de huurverhoging van het gebouw. De kerstmarktcommissie hoopt op begrip van het publiek voor deze beslissing.

De bezoekers kunnen genieten van een gezellige en sfeervolle kerstmarkt, met een divers aanbod aan producten, eten en drinken. Er is ook glühwein verkrijgbaar voor de liefhebbers. Daarnaast zijn er verschillende verenigingen aanwezig, zoals de Historische vereniging, die de lokale cultuur en geschiedenis laten zien. Op beide dagen is er live muziek te horen van Ben Zuur, die a capella zal optreden, en het amusementskoor uit Bierum, dat een ruim assortiment aan nummers heeft, waaronder bekende kerstliedjes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de marktmeester Wim Hartlief (0596-581411) of de voorzitter Geert Jan Reinders (0612953517).