Dorpshuis zoekt nieuwe pachter/beheerder

Het huidige dorpshuis in Loppersum wordt het komende jaar versterkt en omgebouwd van dorpshuis naar een multifunctioneel centrum. Naast de verenigingen zullen een fysiopraktijk, de bibliotheek en de uitvaartvereniging de vaste huurders zijn van het gebouw. Bij de herontwikkeling van het Wiemersheerdgebied is een sociaal contract aangegaan tussen de Zorgcoöperatie Loppersum, Dorpsbelangen Loppersum, Cadanz Welzijn, Zonnehuisgroep Noord, Woonzorg Nederland, de gemeente Eemsdelta en het dorpshuis. Dit multifunctioneel centrum zal het kloppend hart worden van alle activiteiten die uit dit samenwerkingsverband voortkomen. Een brede toegankelijke ontmoetingsruimte voor bijeenkomsten, cursussen, lezingen etc. Vanuit het centrum vinden uitvaarten plaats.

Vacature

Door deze verandering van bestemming en taken ten opzichte van het oude dorpshuis is een vacature ontstaan voor Pachter/beheerder.

De pachter / beheerder zal op basis van een af te sluiten pachtovereenkomst, voor de dagelijkse exploitatie en beheer verantwoordelijk zijn. Deze overeenkomst gaat in op het moment dat het nieuwe centrum in gebruik zal worden genomen. Dit zal in de loop van het jaar 2025 zijn. Het stichtingsbestuur streeft er naar ruim voor die tijd een keuze te maken uit de reacties op deze vacature, om ook deze pachter te betrekken bij de opbouw en invulling van dit toekomstig centrum.

Taken:

 • het in gereedheid brengen van zalen en ruimtes voor plaatselijke verenigingen die gebruik maken van het Multi Functioneel Centrum en huurders zoals de bibliotheek, de fysiopraktijk en de uitvaartvereniging.
 • het zorgdragen voor de exploitatie van het Multi Functioneel Centrum en bijbehorende terrassen.
 • verantwoordelijkheid dragen voor de exploitatie van de keuken en het buffet
 • zorgdragen voor de verhuur van de zalen en de bijbehorende administratieve werkzaamheden.
 • toezicht houden op het gebruik van het gebouw tijdens de verhuuractiviteiten
 • zorgdragen voor het schoonhouden van het gebouw en het buitenterrein

Vereisten:

 • een ondernemende instelling
 • beschikt over organisatie talent
 • representatief, gastvrij, sociaal en service gericht
 • kan goed samenwerken met partijen waaronder vrijwilligers
 • een adequate opleiding op minimaal MBO niveau
 • basiskennis van de EHBO
 • vaktechnische kennis v.w.b. beheer en onderhoud
 • in het bezit zijn van de benodigde diploma’s (BHV, Sociale Hygiëne, Horeca) of bereid zijn deze diploma’s op korte termijn te halen
 • ervaring in de horeca branche is een pré.
 • inschrijving bij de KvK
 • actief meedenken over het verbeteren van de dienstverlening.

Ben je geïnteresseerd en herken jij jezelf in bovenstaand profiel, dan gaan we met je in gesprek. Stuur dan voor 1 mei 2024 je CV met een korte motivatiebrief per e-mail naar dorpshuis.loppersum@gmail.com

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter van het stichtingsbestuur, J. Siepel, tel: 06-24684046