Europese Grasbaantop naar het 50-jarig jubileum MFAC Loppersum

Nadat vorig jaar de halve finale van het EK Zijspannen in Loppersum werd verreden, is het de jubilerende MFAC Loppersum gelukt om voor de eerste keer in haar bestaan een van de twee halve finales van het EK solo naar Loppersum te halen. De eerste halve finale wordt op 2 juni in het Duitse Bielefeld verreden, waarna het op zaterdag 8 juni de beurt is aan MFAC Loppersum om de tweede halve finale van dit Europees Kampioenschap te organiseren op de knusse kleibaan in Loppersum.

De Europese top in de soloklasse, met regerend Europees kampioen Romano Hummel en Nederlands kampioen Dave Meijerink aan het startlint, zal in Loppersum strijden om een plaats in de grote finale van het Europees Kampioenschap, die op 6 juli in het Franse Tayac zal worden verreden. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de mannen en vrouwen van MFAC Loppersum in vervulling. Een wens die al jaren geleden is uitgesproken en waarvoor de grasbaan in Loppersum een aantal jaren geleden is aangepakt en breder is gemaakt. Het is dan ook extra mooi dat het 50-jarig jubileum gevierd kan worden met deze internationale topwedstrijd.

Naast de soloklasse komen de Internationale Zijspannen aan het startlint. Acht topcombinaties uit Duitsland, Denemarken, België en Engeland zullen met elkaar de strijd aangaan. Onder hen bevindt zich regerend Europees Kampioen Markus Brandhofer met bakkeniste, en oud-clubrijdster van MFAC Loppersum, Sandra Mollema. Verder zullen vanaf 17.00 uur in het hoofdprogramma de 125 cc Specialklasse, de NK Shorttrack ST 1 klasse en de NK Shorttrack ST 2 klasse op de baan in Loppersum verschijnen.

Vanaf 10.00 uur wordt er al begonnen met de trainingen van de diverse klassen, waarna er in de middag door de diverse Jeugd & Nationaal klassen zal worden gestreden om de felbegeerde ONK-punten. Met in de 50 cc klasse MFAC Loppersum’s clubrijders de 6-jarige Xavi Balkema en de 8-jarige Luca Balkema uit ’t Zandt.

MFAC Loppersum nodigt verder iedereen uit om al op vrijdagavond 7 juni op het Sportcomplex aan de Bosweg aanwezig te zijn. Dan vindt er, in samenwerking met Sportclub Loppersum, het inmiddels jaarlijks terugkerende voetbaltoernooi plaats met deelname van een team van MFAC Loppersum en diverse teams uit de regio. Na afloop is er, onder het genot van een hapje en een drankje, muziek.

Voor actuele informatie kijk op de website mfacloppersum.nl of de Facebookpagina van MFAC Loppersum.

Programma

Training J&N: 10.00 uur
Training Semi Finale EK Solo ‘s: 11.00 uur
Wedstrijd J&N: 13.00 uur
Training Internationale Zijspannen en ST1, 2: 15.00 uur (o.v.b.)
Rijdersvoorstelling: 16.30 uur
Wedstrijd: Semifinale EK Solo ‘s en Internationale Zijspannen: 17.00 uur

Entreeprijzen

Volwassene (vanaf 18 jr.) € 20,00
Jeugd (12 – 17 jr.) € 10,00
Kind (< 12 jr., onder begeleiding) gratis
Parkeren en programmaboekje gratis

Foto: Jesper Veldhuizen / Baansportfansite.