‘Langs het tuinpad van mijn vader’

‘Cafe de Toekomst’ in Loppersum staat deze keer in teken van DORPSTUINEN. Op donderdag 19 november a.s. is er in het oude stationsgebouw van Loppersum een nieuwe aflevering van ‘Café De Toekomst’.

De organisatie en presentatie is ook deze keer in handen van Dirk van Impe en Leo van Esch. Het thema is: dorpstuinen. Naast alle ellende die de gaswinning veroorzaakt, vinden wij het van groot belang de schijnwerpers te richten op ontwikkelingen ‘van onderop’ die laten zien, dat grote groepen mensen het heft in eigen hand nemen en zich inzetten voor de samenleving met vernieuwende initiatieven.

Naast zorgcoöperaties en kleinschalige energiecoöperaties is het ontstaan van dorpstuinen, moestuinen, zorgtuinen, kloostertuinen, schooltuinen, landschapstuinen en pluktuinen een voorbeeld van die veelbelovende initiatieven ‘van onderop’, waarin zorg, educatie, zelfvoorzienende voedselproductie en natuurbeleving hand in hand gaan.

Joris Wolff, docent permacultuur, vertelt over projecten die hij uitvoert met kinderen en dorpsbewoners en het ‘Nienhuistuinenproject’ in Loppersum passeert de revue met pleitbezorgster Nicolette Scholten. Dirk van Impe legt uit wat de relatie is tussen dorpstuinen en duurzaam bouwen.Bé Schollema, wethouder van de gemeente Loppersum, schetst de rol van de gemeente in deze ontwikkelingen.

Naast informatie ook deze keer de dichtkunst van Henk ter Veen; een gesproken column van Wout Sorgdrager en het kritische commentaar van de Stedumse cabaretier/stand-upcomedian Sietse van Ree. Dit alles omlijst met livemuziek van Vanimpe & Vanesch.

Iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met dorpstuinen te maken heeft of gewoon de gezelligheid van ‘Cafe De Toekomst’ wil ervaren, is van harte welkom!
De avond vindt plaats in het Stationsgebouw Loppersum, aanvang 19.30 uur (café open om 19.00 uur).

De entree is gratis.
(Volg ons op Twitter@cafedetoekomst of het web www.cafe-detoekomst.nl)