Terugblik Lente in Loppersum

Het was écht lente, zaterdag 20 mei. De Bedrijvenvereniging had geluk. Net als de vele bezoekers die om heel verschillende redenen Loppersum aandeden: om de gouden schat in het gemeentehuis met eigen ogen te zien, om optredens van Wende Snijders in de Petrus en Pauluskerk bij te wonen, om rond te snuffelen op de vrolijke markt of om lekker in het zonnetje op een van de terrasjes te zitten.

Overal was het gezellig druk. De kerk puilde uit tijdens de twee optredens van Wende. In het gemeentehuis was het een gestage stroom van belangstellenden. Niet alleen de 48 gouden munten waren er te zien, maar ook andere voorwerpen die uit de bodem in het centrum van het dorp tevoorschijn waren gekomen: knopen, botten, kinderspeelgoed, scherven, een kogel… De Historische Vereniging heeft voor de gelegenheid een prachtige extra editie van de Lopster Kroniek uitgebracht.

Nieuwe website Lopsternijs

Een ander hoogtepunt was de lancering van de opgefriste website van Lopsternijs. Wethouder Bé Schollema drukte op de enterknop. En het ging nog goed ook. Het werk van een wethouder is echt niet altijd moeilijk. Intussen waren er modeshows op de rode loper in de Hogestraat, werden (streek)producten, brocante, kunst en plantjes te koop aangeboden en maakte de nieuw opgerichte streetband van Loppersum’s Harmonie geweldige muziek. De jeugd stond in lange rijen voor de bungee jump bij de Lopster Kroon. Bewoners konden kennismaken (nou ja, voor zover nog nodig) met verenigingen als de Zorgcoöperatie (ZcL), LOPEC, Dorpsbelangen, Zoutwaterbad K.P. Zijl en Buurkracht. Kapsalon De Smidse bood gratis ijsjes aan en De Guldenroede bakte pannenkoeken. Gratis, maar een gift voor de nieuw aan te schaffen feestverlichting was wel welkom. Kortom, genoeg te beleven in Loppersum.

Het Lopsternijs-videoteam maakte de volgende reportage:

Chris Bomekamp maakte de foto’s: