Lopster turner wordt zesde bij NK Turnen

Turner Hendrik Krijgsheld van LSV Gym is afgelopen zaterdag zesde geworden op het Nederlands Kampioenschap Turnen Heren. Een fantastische prestatie! Lees het wedstrijdverslag van LSV Gym:

Vandaag was het dan eindelijk zover: het Nederlands Kampioenschap waar sinds 1 april al naar uitgekeken werd. Wat een happening…het beste materiaal om op te turnen wat je maar kunt krijgen, je eigen naam na elk toestel op een tv-scherm met jouw score erbij, de uitslagenlijst die de gehele wedstrijd voorbijflitst en juryleden op en top in pak met mega veel verstand van de oefenstof.

Ondanks alles bleef onze topper, Hendrik, uit Loppersum erg relaxt. Hij turnde een fantastisch NK! Er werd gestart met een goede rekoefening, gevolgd door een prima vloeroefening. Op de voltigeonderdelen werd nagenoeg foutloos geturnd en daarna kwam er een ringoefening….de allerbeste die wij tot nu toe hadden gezien. Wij hebben dan ook prins ring bij LSV Loppersum, want op de ringen behaalde Hendrik de 2e score van heel Nederland. De wedstrijd werd na de ringen vervolgd met sprong en brug.

Het uiteindelijke resultaat was een 6e plaats op het bondskampioenschap van de KNGU. Een stoere, sterke, nette turner uit Loppersum die gewoon zesde wordt van heel Nederland!
Wat was het weer een geweldige dag.

De jongens sluiten op zaterdag 24 juni het turnseizoen 2016-2017 af met een teamwedstrijd in Leek.