LOPEC beloont duurzaamheidsplannen van SC Loppersum

Op 24 april heeft de voorzitter van de Lopster Energiecoöperatie, Tjitse Mollema, aan collega-voorzitter Rob Sleurink van SC Loppersum een cheque uitgereikt van ruim 600 euro. Dit omdat SC Loppersum vergaande plannen heeft om kantine, kleedkamers en verlichting op het trainingsveld te verduurzamen.

LOPEC ontvangt van ons eigen noordelijk energiebedrijf Energie Vanons (voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam) per klant uit Loppersum per jaar een aardig bedrag. Dit bedrag mag besteed worden aan duurzame doelen. De leden van LOPEC hebben in meerderheid gekozen voor een bijdrage aan de duurzaamheidsplannen van SC Loppersum. Een belangrijke overweging daarbij is dat de voetbalclub met ruim driehonderd leden ook een belangrijke sociale functie in het dorp vervult.

Het bestuur van SC Loppersum is druk bezig om geld te krijgen voor zijn plannen. Het dak en de vloeren moeten worden geïsoleerd en het glas in de kantine moet worden vervangen door hoogwaardig isolatieglas. Wat ook veel energie gaat schelen, is als de verlichting op het trainingsveld wordt vervangen door ledlampen. Er zijn al een paar aanzienlijke subsidietoezeggingen binnen. Rob Sleurink waardeert de bijdrage van LOPEC bijzonder: ‘alle bedragen zijn bijzonder welkom, zeshonderd euro is voor ons een heel bedrag en het komt op dit moment bijzonder goed van pas bij de vervanging van de verlichting van het trainingsveld door ledlampen.’

Tjitse Mollema hoopt dat heel veel Lopsters overstappen naar EnergieVanons. Dit energiebedrijf levert alleen groene stroom uit de regio, waaronder de stroom die afkomstig is van het eerste zonnedak van LOPEC. ‘Zo blijft de opbrengst bij ons en houden we de grote energiemaatschappijen buiten de deur. die zijn er niet voor ons, die zijn er voor zichzelf’, aldus Mollema. ‘Waar andere energiemaatschappijen aan nieuwe klanten eenmalige kortingen geven, geeft EnergieVanons jaarlijks bedragen aan de dorpen terug. Goed voor het dorp, goed voor ons.’