Nieuwe bundel Kees Steketee: ‘Met de kennis van nu’

Schrijver Kees Steketee uit Loppersum heeft een nieuwe bundel met columns uitgegeven: ‘Met de kennis van nu’. De afgelopen jaren verschenen er acht verzamelbundels met columns van Steketee. De laatste is al weer vier jaar geleden en dus was het volgens de Lopster hoog tijd voor nummer negen.

In ‘Met de kennis van nu’ komen onderwerpen voorbij die de afgelopen jaren onderwerp van gesprek zijn geweest. De zomertijd, Nashville, staande ovaties, The Passion, de Notre Dame, vliegschaamte, Bernhard van Vollenhoven, #MeToo, corona, spaarrente, lockdown, een lijsttrekkersverkiezing, excuses, de nieuwe donorwet, ergernis bij een rotonde, beleefdheidskapitaal, functie elders, genderneutrale toiletten, vaccineren, The Voice, oorlog, de telefoon van Mark Rutte, de wolf, en zwarte Piet in Staphorst. En wat is het verschil tussen een organist en een taxichauffeur? En waarom dragen we wel oordopjes bij een concert maar geen zonnebril in een galerie?

Steketee heeft zijn bespiegelingen neergeschreven met ironie, zelfspot en veel verbazing. Het boek telt 236 pagina’s. Meer informatie is te vinden op keessteketee.nl.